Servicii Funerare NON STOP

Ajutor de deces in anul 2020

Conform Casei Nationale de Pensii ajutorul de deces se acorda in cazul decesului persoanei care a avut calitatea de pensionar sau angajat. In acest caz ajutorul de deces se solicita de catre:
sotul supravietuitor
copilul
– părintele
tutorele
– curatorul
oricare persoană care dovedeşte cu acte că a suportat cheltuielile ocazionate de deces, dacă nu există altă solicitare din partea persoanelor menţionate mai sus.
În cazul decesului unui membru de familie, ajutorul de deces se achită asiguratului sau pensionarului al cărui membru de familie a decedat. In cazul in care persoana decedata nu a fost pensionar sau angajat, atunci ajutorul de deces poate fi solicitat de catre un membru de familie al persoanei decedate. Prin membru de familie intelegem:
–  soţul/soţia
–  părinţii şi bunicii oricăruia dintre soţi
copiii proprii, copiii adoptaţi, copiii aflaţi în plasament familial sau cei încredinţaţi spre creştere şi educare familiei, în vârstă de până la 18 ani (sau până la 26 ani dacă îşi continuă studiile), copiii indiferent de vârstă, aflaţi în întreţinere, dacă au devenit inapţi pentru muncă din cauza stării de sănătate înainte de împlinirea vârstei de 18 ani, respectiv 26 de ani

Apeleaza acum ! 0770 101 112